Gecertificeerde-App

OctoPOS MED

Categorie: Kassa, Zorg

OctoPOS MED software voor de zorgsectorDesyde-kassa-in-de-cloudDesyde-Retail-online kassa software

De koppeling
In steeds meer medische praktijken worden rekeningen voor diensten/behandelingen/leveringen direct voldaan via contante of PIN betaling. De administratieve verwerking hiervan kost veel tijd en is foutgevoelig. Er zijn onvoldoende voorzieningen voor een eenvoudig kasbeheer (inkomsten en uitgaven) en het koppelen van deze informatie aan de boekhouding in Twinfield. Op basis van haar retailervaring heeft Desyde Retail in samenwerking met Twinfield een oplossing ontwikkeld, OctoPOS MED.

OctoPOS is een uitgebreid webbased Point of Sale systeem dat sinds jaren bij een groot aantal klanten de kassa naadloos koppelt aan de boekhouding in Twinfield. Op basis van deze oplossing is een eenvoudig kasregistratiesysteem ontwikkeld, geïntegreerd met Twinfield, om tegen beperkte kosten Twinfield klanten te helpen met het oplossen van een belangrijk knelpunt in de administratie.

In de praktijk
OctoPOS MED wordt ingezet bij een groot aantal apotheek houdende huisartspraktijken die werken met Promedico VDF-10 en Twinfield. Gebruiker van het eerste uur is huisartsenpraktijk Wapenveld. Zij maken gebruik van de OctoPOS MED oplossing, gekoppeld met PIN automaat en kassalade. Wilma Jongerman, verantwoordelijk voor de administratie in deze praktijk, legt uit waar voor hen de voordelen liggen: “Zowel in de apotheek als op de administratie is de efficiëntie verhoogt. In OctoPOS MED hoeft alleen maar het factuurnummer ingevoerd te worden, vervolgens verschijnt het juiste bedrag en wordt dit afgerekend door de patiënt via PIN of contant”.

“Voorheen sloegen we op een kassa het bedrag aan, voerden dit nog een keer in op de PIN automaat, noteerden het rekeningnummer en plakten het bonnetje in het kasboek. Dit kasboek ging naar de administratie waar alle mutaties handmatig werden geboekt en gecontroleerd met de ontvangen bijschrijvingen van PIN betalingen.”

Dit hele proces wordt door OctoPOS samen met Twinfield automatisch afgehandeld. Ook de contante uitgaven worden direct vastgelegd en op de juiste grootboekrekening geboekt. Hierdoor is de kas altijd bij, worden fouten voorkomen en is er up-to-date inzicht in de debiteurenstand.

Wilma vervolgt: “Naast de directe tijdsbesparing door de automatische afhandeling zowel in de apotheek als op de administratie worden ook fouten voorkomen. Door de gekoppelde PIN automaat kan nooit meer een PIN betaling als contant worden geboekt, een fout die in de dagelijkse hectiek snel gemaakt wordt. Dit scheelt veel uitzoek- en correctiewerk. Door deze tijdsbesparing verdient OctoPOS zichzelf snel terug.”

Over Desyde Retail
Desyde Retail ontwikkelt sinds 2001 softwareoplossingen voor moderne retailers waar integratie van web en winkel belangrijk is, van professioneel 1-winkel bedrijf tot grotere ketens. Centraal staat maximale efficiency in de processen van onze gebruikers en optimale beheersing van de geldstroom, een belangrijke reden voor de samenwerking met Twinfield.

Met veel klanten heeft Desyde Retail een langdurige relatie, mede doordat we snel in kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden en vragen van onze klanten. Douwe Egberts, Nebo Foto, BNS Fashion, Foto Verschoore en een groot aantal huisartsen maken gebruik van onze oplossingen. Bij Douwe Egberts worden de activiteiten van de DE Cafe’s ondersteund. In samenwerking met administratiekantoor Ifiac is een complete integratie met Twinfield gerealiseerd, waarin alle financiële stromen samenkomen.

Meer weten over deze TwinApp?

Ga naar Desyderetail.nl of neem direct contact met ons op.