Overige-App

Calculus Software

Categorie: Zorg

De koppeling

VIPLive is het declaratie en management gereedschap voor de huisarts.Calculus heeft het mogelijk gemaakt om te koppelen met Twinfield waardoor de in Twinfield bijgehouden boekhouding in VIPLive zichtbaar is. Zo kunnen per kwartaal de kosten en opbrengsten worden gevolgd en kunnen eenvoudig kwartalen worden vergeleken. De huisarts hoeft daarmee geen ingewikkelde rapporten te bekijken of in de boekhouding zelf te zoeken.

Over Calculus

Calculus is een advies- en automatiseringsbureau opgericht op 1 juli 1991. Sinds 2003 brengt Calculus het Verzekerden Informatie Programma (VIP) op de markt. Sinds 2007 worden (GEZ) zorggroepen ondersteund (declareren, uitbetalen en rapporteren over de zorgindicatoren). De helft van alle zorggroepen gebruikt VIP en op 1 januari 2013 maken ruim 550 (apotheekhoudende) huisartsen en (GEZ) zorggroepen gebruik van onze VIP Declaratieservice. In de VIP Declaratieservice vindt de gehele verwerking van de declaraties centraal plaats (inclusief herdeclareren en betwisten bij zorgverzekeraars), maar de uitbetaling gebeurt rechtstreeks op het bankrekeningnummer van de zorgverlener. Midden 2012 is de VIP Administratieservice opgericht. Deze service voorziet in het voeren van de (salaris) administratie op innovatieve wijze waardoor de kosten tot wel 50% lager zijn dan bij accountantskantoren.

Centraal in de dienstverlening van Calculus staat het nieuw ontwikkelde online communicatie- en declaratieplatform VIPLive. Dit platform dient als declaratietool maar ook als management tool en als communicatiemiddel tussen huisartsen, ketenpartners en zorggroepen. Hiertoe heeft het koppelingen met belangrijke partijen/software in de huisartsenzorg.

Op 1 januari 2013 heeft Calculus een relatie met ruim 4.000 huisartsen en werken er bij Calculus 30 mensen. Calculus is onderdeel van Topicus Groep (zie www.topicus.nl). Een softwarebedrijf actief in o.a. de zorg, bankenwereld en onderwijs met meer dan 300 medewerkers in dienst.

Meer weten over deze TwinApp?

Ga naar calculus-software.nl of neem direct contact met ons op.