|

Twinfield ontvangt opnieuw certificaat Zeker-Online

Hoevelaken, 1 december 2016 - Twinfield, de cloud boekhouddienst van Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland, heeft op 17 november voor de tweede keer het keurmerk Zeker-Online (keurmerk voor online administratieve diensten) ontvangen. Het door Wolters Kluwer opgestelde ISAE-3402 rapport over de boekhouddienst werd door BDO Audit & Assurance B.V. gecontroleerd. Hiermee blijft Twinfield toonaangevend in de markt voor cloud boekhoudapplicaties.

“De boekhouddienst van Twinfield hoorde in 2014 bij de eerste drie gecertificeerde toepassingen die het keurmerk Zeker-Online mochten gaan voeren”, vertelt Frank van der Woude, managing director Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland. “Het continueren van dit keurmerk is belangrijk voor Twinfield. Het certificaat dat we ontvingen verklaart dat onze software voldoet aan de strenge eisen die gesteld worden in het normenkader voor Zeker-Online.”

De onafhankelijke beoordeling van software is een belangrijk signaal naar de markt, die nadrukkelijk vraagt om gecertificeerde online software. Gebruikers eisen zekerheid over de kwaliteit van de software, maar ook over de manier waarop die tot stand komt. “In het kader van het keurmerk Zeker-Online wordt een ISAE-3402 rapportage opgesteld, waarin onder meer diepgaand gekeken wordt naar onze procedures bij het maken van de software, continuïteit en privacy, de beveiliging van de software, ons pand en ons personeelsproces”, zegt Van der Woude.

De ISAE-3402 rapportage is een zogenoemde ‘Type 2 verklaring’. Dit is een belangrijke toevoeging: het toont aan dat een leverancier ook gedurende een langere periode de juiste werking heeft aangetoond.

“Veiligheid is belangrijk voor al onze applicaties, en zeker voor de Twinfield boekhouddienst. Voortdurend meten wij de beschikbaarheid, snelheid en veiligheid van onze applicaties” stelt Maurice Tijhuis, Head of Cloud Hosting & Security bij Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe. “Naast de ISAE-3402 certificering conform het normenkader van Zeker-Online laten we ook voortdurend door auditors van BDO de juiste werking van de Twinfield-applicatie vaststellen, zodat we onze klanten bijvoorbeeld kunnen aantonen dat onze rapportages correct zijn en we de btw op de juiste wijze berekenen. Elke release van de Twinfield-applicatie moet deze ingrijpende testen glansrijk doorstaan. We investeren nadrukkelijk in veiligheid en kwaliteit. Daarom zijn we opnieuw trots op het verlengen van het Zeker-Online keurmerk voor Twinfield.”

Media Contact:
Raymond Koning
+31 6 19262166
Raymond.Koning@wolterskluwer.com

About Wolters Kluwer Tax & Accounting
Wolters Kluwer Tax & Accounting is a leading provider of software solutions and local expertise that helps tax, accounting, and audit professionals research and navigate complex regulations, comply with legislation, manage their businesses and advise clients with speed, accuracy and efficiency.

Wolters Kluwer Tax & Accounting is part of Wolters Kluwer N.V. (AEX: WKL), a global leader in information services and solutions for professionals in the health, tax and accounting, risk and compliance, finance and legal sectors. We help our customers make critical decisions every day by providing expert solutions that combine deep domain knowledge with specialized technology and services.

Wolters Kluwer reported 2015 annual revenues of €4.2 billion. The company, headquartered in Alphen aan den Rijn, the Netherlands, serves customers in over 180 countries, maintains operations in over 40 countries and employs 19,000 people worldwide.

Wolters Kluwer shares are listed on Euronext Amsterdam (WKL) and are included in the AEX and Euronext 100 indices. Wolters Kluwer has a sponsored Level 1 American Depositary Receipt program. The ADRs are traded on the over-the-counter market in the U.S. (WTKWY).

|

Wolters Kluwer realiseert boekhoudkoppeling met Knab

Hoevelaken, 9 augustus 2016 – Twinfield, de online boekhoudsoftware van Wolters Kluwer Tax & Accounting in Nederland, heeft een boekhoudkoppeling met Knab bank gerealiseerd. Met deze koppeling kunnen ondernemers met een zakelijke Knab rekening de bij- en afschrijvingen automatisch laten verwerken in de boekhouding. Hierdoor hoeven bankafschriften niet meer handmatig verwerkt worden en is de administratie up-to-date.

De bankkoppeling met Knab is een veelgevraagde functie door gebruikers van Twinfield online boekhouden. Frank van der Woude, managing director Wolters Kluwer Tax & Accounting Nederland: “Zowel op onze Accountancy Gebruikersdagen als via onze digitale CustomerVoice app horen we vaak de vraag om een koppeling met Knab. Met deze koppeling stellen we niet alleen ondernemers in staat om hun administratieve taken tot een minimum te beperken, maar helpen we ook de accountant om de ondernemer sneller en beter te ondersteunen.”

Richard Bijnagte, product owner bij Wolters Kluwer, is blij met de bankkoppeling met Knab. “Ondernemer en accountant werken zo nog beter samen. Het is mooi dat we als een van de eerste leveranciers van online boekhoudsoftware in Nederland deze koppeling kunnen aanbieden aan onze klanten. De koppeling maakt het mogelijk om de bankmutaties dagelijks in te lezen in de administratie in Twinfield. De administratie is veel sneller up-to-date en er worden geen fouten meer gemaakt bij de invoer van gegevens, waardoor de accountant minder boekingen hoeft te corrigeren en beter kan adviseren.”

De koppeling met Knab is vanaf nu voor alle klanten van Twinfield online boekhouden te gebruiken. Wolters Kluwer biedt de koppeling kosteloos aan, Knab brengt gebruikers een kleine vergoeding per maand in rekening voor het gebruik van de koppeling.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is ’s werelds grootste aanbieder van informatie, software, oplossingen en diensten op het gebied van belastingen, accounting en audit. De divisie Tax & Accounting biedt oplossingen waarin lokale kennis met toonaangevende technologische oplossingen wordt gecombineerd; hiermee kunnen professionals over de gehele wereld hun weg vinden in het woud van complexe regels en vereisten en op accurate en efficiënte wijze voor naleving zorgen. Onze toonaangevende oplossingen in Nederland zijn onder andere Twinfield, Basecone en Alure. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com.

Wolters Kluwer is actief in meer dan 170 landen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Amerika, telt wereldwijd ongeveer 19.000 medewerkers en had in 2014 een omzet van 3,7 miljard euro. Het hoofdkantoor van Wolters Kluwer is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Aandelen van Wolters Kluwer staan genoteerd op de Euronext Amsterdam (WKL) en zijn eveneens opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indexen.

Over knab
Knab is opgericht in 2012 en heeft al meer dan 100.000 klanten en ongeveer 110 medewerkers. Knab wil dat mensen weer zélf grip krijgen op hun geld en inzicht hebben in hun financiële toekomst. Knab helpt klanten met hun vragen via de servicedesk van 08.00 tot 22.00 uur, zowel telefonisch als online. Knab wijst klanten proactief op financieel voordeel, ook wanneer dat bij een andere bank dan Knab is. Met gebruik van innovatieve technologieën en slimme digitale tools stelt de bank klanten in staat meer uit hun geld te halen. Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V.

Media Contact Wolters Kluwer
Raymond Koning
Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands

T: +31 (0)6 1926 2166
E: rkoning@twinfield.com

|

Twinfield verbindt zich aan ondernemerschapsprogramma’s Jong Ondernemen

Twinfield, onderdeel van Wolters Kluwer, verbindt zich als sponsor aan de Stichting Jong Ondernemen, een non-profit organisatie die zich ten doel stelt om in samenwerking met het bedrijfsleven en het onderwijs zoveel mogelijk jongeren de kans te bieden hun ondernemende houding te ontwikkelen op een praktijkgerichte manier. Als leverancier van innovatieve boekhoudsoftware in de cloud voor ondernemers en accountants past sponsoring van Jong Ondernemen uitstekend in de doelstellingen van Twinfield. De sponsorovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van drie jaar.

“Ondernemen zit in de haarvaten van ons bedrijf”, vertelt Frank van der Woude, directeur Nederland bij Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe. “Twinfield is 15 jaar geleden gestart met de eerste online boekhoudoplossing van Nederland. Dat vereiste ondernemersgeest. 15 jaar geleden zagen we al dat ook kantoorapplicaties de stap naar de cloud zouden gaan maken. Dit digitale tijdperk vereist nieuwe vaardigheden en heeft impact op de manier van communiceren waarmee de nieuwe generatie nu opgroeit.” Joyce Rommelaar, directeur van de Stichting Jong Ondernemen, sluit zich hierbij aan. “Het gaat om ondernemerschap en het ontwikkelen van de vaardigheden die daarbij horen. Jong Ondernemen beoogt om jongeren tijdens hun studie zoveel mogelijk te laten ervaren welke kansen en uitdagingen het ondernemerschap biedt.”

Twinfield omarmt twee ondernemerschapsprogramma’s van Jong Ondernemen: Junior Company en Student Company. Junior Company richt zich op leerlingen in het voortgezet onderwijs. Met het programma Student Company bedient Twinfield mbo-studenten, maar ook studenten op het hbo/universiteit . “Die koppeling is belangrijk voor ons en sluit aan op onze visie”, legt Theo Reijnders, Manager Marketing bij Twinfield, uit. “We zorgen er op deze manier voor dat leerlingen tijdens hun gehele leerweg na het basisonderwijs met de Twinfield software in aanraking kunnen komen. Ook worden onze medewerkers en klanten uitgedaagd om bedrijfsbegeleider te worden van een student company.”

De nieuwe generatie studenten leert, werkt en communiceert anders dan de huidige generatie professionals. Reijnders: “Wolters Kluwer ontwikkelt intuïtieve software die hierop inspeelt. Gebruikers willen snel en eenvoudig informatie delen en online samenwerken. Wij leveren de software die dat mogelijk maakt. Door de samenwerking met Jong Ondernemen laten we studenten kennismaken met online boekhouden en het veilig verwerken en opslaan van data in de cloud.”

Joyce Rommelaar is trots op de overeenkomst met Twinfield. “Ik ben blij dat we Twinfield voor een langere periode aan Jong Ondernemen kunnen verbinden. Twinfield is een bekende naam in de wereld van de online boekhoudsoftware. Het bedrijf richt zich op de samenwerking tussen ondernemers en accountants. Dat zit ook in de haarvaten van Jong Ondernemen: samenwerken, verbinden, uitdagen, verbeteren. We zorgen er samen voor dat studenten bewuster hun pad naar een ondernemende toekomst kunnen uitstippelen.”

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibelboekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld tussen administratie- of accountantskantoor en ondernemers. Voor meer informatie zie www.twinfield.nl.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer is ’s werelds grootste aanbieder van informatie, software, oplossingen en diensten op het gebied van belastingen, accounting en audit. De divisie biedt oplossingen waarin lokale kennis met toonaangevende technologische oplossingen wordt gecombineerd; hiermee kunnen professionals over de gehele wereld hun weg vinden in het woud van complexe regels en vereisten en op accurate en efficiënte wijze voor naleving zorgen. Professionals van bijv. accountantskantoren, fiscale professionals, overheidsinstanties, afdelingen die zich bezig houden met belastingen, administratie en financiën/audits gebruiken de workflow oplossingen van Wolters Kluwer Tax & Accounting om hun productiviteit te verhogen en hun klanten een betere dienstverlening te bieden. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com.

Media Contact
Raymond Koning, Twinfield International
onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe

T: +31 (0)6 1926 2166
E: rkoning@twinfield.com

|

Twinfield behaalt keurmerk Zeker Online

Leverancier online boekhoudsoftware trots op kwaliteitsstempel

Hoevelaken, 26 september 2014 – Twinfield (www.twinfield.nl), onderdeel van Wolters Kluwer, heeft het felbegeerde keurmerk Zeker-OnLine binnen. Het keurmerk werd vandaag uitgereikt aan André Kwakernaat, CEO en oprichter van Twinfield. Kwakernaat ontving het keurmerk, in de vorm van een certificaat, uit handen van Jolanda Denis, lid managementteam bij de Belastingdienst.

De uitreiking van het keurmerk Zeker-OnLine vond plaats ten kantore van de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, in Amsterdam. Het doel van Zeker-OnLine is ondernemers meer zekerheid bieden over de veiligheid en betrouwbaarheid van online boekhoudsystemen en belanghebbenden in de administratieve keten, zoals accountants, Belastingdienst en banken. Twinfield voldoet aan de strenge eisen op gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten zoals privacy en continuïteit.

Sander de Jongh, manager Hosting & Security bij Twinfield: "Veiligheid is voor ons altijd al erg belangrijk geweest. Twinfield laat daarom de eigen webdienst ook controleren door McAfee en Fox IT. Driemaandelijks voert BDO Audit & Assurance zeer strenge audits uit. Als het gaat om online veiligheid moet je jezelf als leverancier continue de maat blijven nemen. Ik ben blij dat we met ons normenkader ook voldoen aan de vereisten voor het behalen van het Zeker-OnLine keurmerk."

Bert Tuinsma, voorzitter van de Stichting Zeker-OnLine: "Iedere aanbieder die schrijft dat zijn dienst "betrouwbaar en veilig” is zou dit door een onafhankelijke partij moeten laten opschrijven. André Kwakernaat, oprichter van Twinfield, was zijn tijd ver vooruit en zet nu een kroon op z’n werk met het Keurmerk Zeker-OnLine. Twinfield heeft laten zien dat boekhouden in de cloud de toekomst heeft", zegt Tuinsma.

Theo Reijnders, manager Marketing bij Twinfield: "Beveiliging is voor ons een ankerwaarde, het zit in ons DNA. Als mede initiatiefnemer voor Zeker-OnLine is het voor Twinfield van groot belang om continue te laten zien dat onze online dienst veilig is. Dit keurmerk onderstreept onze ambities.”

Zeker Online Keurmerk Twinfield (ISAE-3402 certificering)

Beeldmateriaal
- Video:
'Twinfield behaalt keurmerk Zeker-OnLine
- Foto: Twinfield ontvangt goedkeurend rapport BDO Audit & Assurance (op de foto, vlnr: André Kwakernaat, CEO Twinfield; drs. JaapBoukens, BDO Audit & Assurance; Frank van der Woude, Managing Director Twinfield).

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibelboekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld tussen administratie- of accountantskantoor en ondernemers. Voor meer informatie zie www.twinfield.nl.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer Tax & Accounting is ’s werelds grootste aanbieder van informatie, software, oplossingen en diensten op het gebied van belastingen, accounting en audit. De divisie biedt oplossingen waarin lokale kennis met toonaangevende technologische oplossingen wordt gecombineerd; hiermee kunnen professionals over de gehele wereld hun weg vinden in het woud van complexe regels en vereisten en op accurate en efficiënte wijze voor naleving zorgen. Professionals van bijv. accountantskantoren, fiscale professionals, overheidsinstanties, afdelingen die zich bezig houden met belastingen, administratie en financiën/audits gebruiken de workflow oplossingen van Wolters Kluwer Tax & Accounting om hun productiviteit te verhogen en hun klanten een betere dienstverlening te bieden. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com.

Media Contact
Raymond Koning, Twinfield International
onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe

T: +31 (0)6 1926 2166
E: rkoning@twinfield.com

|

Twinfield lanceert Twinfield NEO, het nieuwe online boekhouden

Nieuwe versie Twinfield bevat veel workflow- en efficiencyverbeteringen
 
Hoevelaken, 16 september 2014 – Twinfield (www.twinfield.nl), onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe, heeft Twinfield NEO gelanceerd. Twinfield NEO is de naam voor het nieuwe uiterlijk van het online boekhoudprogramma van Twinfield en een eerste stap naar het opleveren van nieuwe (boekhoud)functionaliteiten voor accountants en ondernemers.
 
Er is veel veranderd: de look & feel van het programma is op de schop genomen en onder de motorkap is vrijwel alle techniek vervangen door state-of-the-art programmeertechnieken. Twinfield neemt hiermee een voorschot op groei in de komende periode: door de architectuur van de online software aan te passen legt het bedrijf het fundament onder de uitrol van innovatieve nieuwe functionaliteiten.

André Kwakernaat, CEO en oprichter van Twinfield, is trots op de nieuwe software. "Dit is de zevende versie van Twinfield. In 2000 waren we de eerste met een online boekhoudoplossing en je ziet dat we ons telkens opnieuw blijven uitvinden. Met slimme functies, waardoor accountant en ondernemer nog gemakkelijker samenwerken en slimme menu's die verschijnen wanneer je ze nodig hebt en een applicatie die slechts 1 pagina groot is. Ook is Twinfield NEO voorbereid op de komst van 'notificaties'." Dat laatste is een van de paradepaardjes van de nieuwe software: wanneer er taken zijn in het systeem komen die vanzelf naar de juiste gebruiker toe. Van zoeken naar vinden noemen we dat.

Een andere belangrijke nieuwe feature is de 'audit-trail'. "Veelgevraagd door onze klanten", vertelt Theo Reijnders, manager Marketing. "De audit-trail stelt klanten in staat om op klant- én administratieniveau te zien wie wanneer welke actie heeft uitgevoerd. Een vereiste ook voor het keurmerk Zeker-OnLine, wat Twinfield in de nabije toekomst hoopt te verkrijgen."

Klanten hebben uitvoerig meegedacht bij de ontwikkeling van de nieuwe software. Corina de Jong-Van der Kooi van Best Choice Administraties en Fiscaliteiten maakte vanaf het begin deel uit van de testgroep. Ze is erg enthousiast over Twinfield NEO. "We zijn al lang gebruiker van Twinfield Verkoop. De nieuwe look & feel is een stuk moderner en overzichtelijker. Ik vind het erg handig dat je geen tijd kwijt bent met scrollen, alle handige functies zijn vanuit één scherm te benaderen. De verkoopsoftware is zo gemakkelijk dat onze klanten nu zelf de facturering verzorgen. Ik kijk uit naar de verbeteringen in de komende jaren." Ook Ton van Kampen van BDO is positief over de nieuwe software: "Voor ons is het belangrijk om altijd te kunnen zien wanneer iemand iets in het systeem heeft gedaan. Door de tijdlijnen in Twinfield wordt dit niet alleen op klantniveau maar ook op administratieniveau vastgelegd. Hierdoor kunnen we sneller controleren en sneller de jaarrekening vaststellen. Ik ben erg blij met al deze verbeteringen.”

Over Twinfield
Twinfield International N.V. is marktleider op het gebied van online boekhouden in Europa en onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting. Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in fiscale, boekhoud- en auditdiensten. Online boekhouden via Twinfield richt zich op flexibel boekhouden voor zowel kleine als grote organisaties. Hierbij wordt op een efficiënte, veilige en directe manier informatie gedeeld tussen administratie- of accountantskantoor en ondernemers. Voor meer informatie zie www.twinfield.nl.

Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer Tax & Accounting is ’s werelds grootste aanbieder van informatie, software, oplossingen en diensten op het gebied van belastingen, accounting en audit. De divisie biedt oplossingen waarin lokale kennis met toonaangevende technologische oplossingen wordt gecombineerd; hiermee kunnen professionals over de gehele wereld hun weg vinden in het woud van complexe regels en vereisten en op accurate en efficiënte wijze voor naleving zorgen. Professionals van bijv. accountantskantoren, fiscale professionals, overheidsinstanties, afdelingen die zich bezig houden met belastingen, administratie en financiën/audits gebruiken de workflow oplossingen van Wolters Kluwer Tax & Accounting om hun productiviteit te verhogen en hun klanten een betere dienstverlening te bieden. Voor meer informatie zie www.wolterskluwer.com.

Media Contact
Raymond Koning, Twinfield International
onderdeel van Wolters Kluwer Tax & Accounting Europe

T: +31 (0)6 1926 2166
E: rkoning@twinfield.com